понеделник, 14 януари 2013 г.

1 епизод на Огледален Свят

Още с началото на първи епизод на сериала Огледален свят сюжетът разкрива класовите различия.

семейството на Фериха живеят в мазето на жилищен блок за който се грижат. Бащата Реза е портиер и се грижи за градината, майката Зехра е чистачка. Фериха има и двама братя, големият и е близнак и се казва Мехмет, а малкият е юмер. Мехмет и Фериха не се разбират особено и непрекъснато се карат. Мехмет работи в авто сервиз.
В първия епизод на сериала Огледален свят действието започва с деня в който Фериха очаква резултати от изпитите за университета.
В първия епизод на сериала още разбираме отношенията на останалите обитатели на сградата в която живее Фериха към нея и семейството й.  Там живеят различни заможни хора, различни като характер и отношения.
Когато мащехата на приятелката и я нарича слугинче, Фериха много се огорчава. Омръзнало и е да гледа как другите деца получават хубави играчки и дрехи, а нейните са от битака или това от боклука им.
Първата сцена на първия епизод започва подвеждащо - Фериха е пред огледалото и си слага червило и парфюм. Съвсем скоро се разбира, че  всички шишенца на парфми и гримове на тоалетката не са нейни - тя е чуждия дом само за да чисти с майка си.
Но и двете имат една и съща амбиция - Фериха един ден да стане принцеса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар